V65 Forus Travbane fredag 1 Mai 2015

På arbeidernes dag innbyr Forus Travbane til V65 kjøring denne fredagen. Idag med start på første løp som en vanlig søndag, altså kl 18.
De siste gangene har det vært svært dårlig utbetalinger på Forus, i motsetning til gårsdagen ville fest på Klosterskogen, hvor det var alt annet en første, andre og tredje valg som slo til. Vi satser på at også noen superfavoritter forsvinner i dag , slik at det blir mer morro for spillerne. Om vi skal gå etter tendensen fra igår, så er det bare å kaste terninger.





Gjennomgang av den enkelte V65 løp på Forus Travbane, med trav tips og vurderinger.


V65 - 1
Varmblods 1600 meter. Om Frode Hamre kjørte og trente 3 Dejatiero er noe som helst i nærheten av hva den suste i vei på i US, så vinner den dette løpet lett. Men så har den ikke gått løp på lenge, første i Norge, etc etc. SÅ her er det mange usikkerhetsmomenter. Bør dekkes opp. Både Rune Wiig og 1 Summerside er i form, Jeg syns hesten bare går bedre og bedre i de tre etter pause. Den vil muligens bli overflydd av Hamre, men kan da gå fint ryggløp. 4 Silas Hovmand har hatt halvannen måned fri og det kan den ha hatt godt av. Hesten er i form, og trives på Forus. 5 Thai Festival har gått bedre og bedre i hvert løp etter pausen, og er absolutt å regne med i dette laget idag. Om det blir vilt kjør i front om tet, kan det fort etterhvert bli rom for at en hest som 11 Pamplona kan komme fra køen og overraske langt fremme.
Rank: 1 - 3 - 4 - 5 - 11




V65 - 2
Varmblods 1600 meter. Et litt komplisert løp for flere hester kan vinne. 4 Robert Ry og Mikkelsen har gått mange fine løp i det siste, og er en av flere som kan finne på å vinne i dette løpet. Det er vår, Pål Buer og 1 Sugaro og det var i fjor en kombinasjon som fikk dem langt fremme ved målstreken.Hesten har en begredelig rad, men det kan godt være at Buer kan gjøre noe med det. Wassberg og 3 Netherlee's Dream blir nok fortjent favoritt i løpet. Den har godt svært godt i år og har en fin utvikling, men det gjenstår å se om den kan gjøre det like bra på sprint. 8 Edson Boko tullet seg bort på Sørlandet sist, dette er en seiersmaskin og den lar nok ikke nok en sjanse gå fra seg, har kun startet på Forus en gang før, og da vant den. Blir garantert å regne med idag.  Jeg vil komme med OBS på 7 Perfect By Majesty en flott hest som ikke har noen hyggelig statistikk på sprint, men som trives med Tengs i tømmene, hesten er i form og kan fort løse bra idag.
Rank: 3 - 8 - 4 - 1 - 7







V65 - 3
Kaldblods 2040 meter. Jeg syns Tjomsland og 11 Torpa Nor overbeviste såpass på direkten etter pause at den blir min favoritt i løpet. Et løp i kroppen og sikkert forbedret, blir den hard å slå idag. Men den må komme seg forbi gode hester som 6 Odins Høvding, som er en flott treåring i rasende utvikling. det samme er 5 Kleppe Fanden, som vant med innlagt galopp sist. Begge står lenger frem og 20 meter bedre til enn 11. Det kan også være lurt å se opp for Geir Gudmestad i dette løpet, 2 Lykkje Jorunn, har gått gode løp i det siste og er nok hakket mer stabil og erfaren enn de to i 5 og 6 spor. Kan endelig nå helt frem.
Rank: 11 - 2 - 5 - 6



V65 - 4
Kaldblods 2040 meter. Et litt åpent løp selv om 1 Pave Odin blir favoritt, en flott fireåring som har en god utvikling, vant med Mikkelsen sist og står bra til mot gode hester. Det er en usikkerhet i hva som skjer når den får 2 Kleppe Krossen i sidesynet, da kan den få fryktfeelingen.  Jeg synes Kleppe Krossen gikk en såpass hurtig sprint i andre etter pause at den absolutt må regnes idag. Selv om den bare ble nr fire sist, så er laget ikke det samme idag. I dette løpet kan det også være fornuftig å se opp for Geir Gudmestad og hesten  4 Talula X, det er ingen dum hest, den har hatt en fin og rolig utvikling. Dette løpet er litt som når jeg spiser grøt og strør på sukker, det må strøs på mye.. Det er endel hester som kan finne på å gå bra, og som har kommende vårform. 6 Grude Eld har vært ute i harde lag i den senere tid og derav ikke fått full uttelling, laget er enklere idag og blir absolutt å regne med. 12 Salte Geipen står langt bak i dag, men hesten er så absolutt i form.. Men blir mulig for langt frem til gode hester idag. 11 Arnsilver har alltid form på våren, Høitomt kan være en oppgradering. Men det er nok slik at de som stiller i de første sporene blir favoritter i dette løpet.
Rank: 1 - 2 - 6 - 4 - 12 - 11






V65 - 5
Kaldblods 2040 meter. Et løp med flere gode hester, men med et par som utmerker seg.. 1 Lome Oda er en god hest, men jeg sitter med følelsen av at den er noe overdreven favoritt i dette løpet. Jeg syns Tengs og 2 Kap Viktoria står såpass bra inni dette løpet at de blir mine favoritter, sammen med 5 Art Nattfari, sist løp burde det stått en på raden for da var den i selskap med Ulsrud Tea som er en helt annen verden. Jeg har min tvil til at noen andre i dette feltet en toeren klarer å følge med Nattfari'en på disse to kilometrene.
Rank: 5 - 2



V65 - 6
Varmblods 1600 meter. Et løp hvor jeg faktisk har mer tro på en US hest fra Hamre, denne har faktisk kommet nær sagt på direkten fra løp uten noe videre pause. 1 Royal Ice er en god hest, men det er ikke mulig å sammenlikne tider fra US med norske forhold, så den er ikke så supergod i forhold til de andre som raden viser. Og som regel når Hamre kommer med førstestart av US hester så kan det gå to veier, rett til himmels eller rett den andre veien. 2 Kafka D har ikke gått mange sprinter, men de to den har gått har den løst meget bra. Men problemet idag kan muligens være kusken. 3 Open Del Rio overbeviste sist og reiste fra Kafka D, spørsmålet er om dette var en engangs forestilling eller om den har stabilisert seg. Om hester foran i feltet ikke skulle ha dagen, kan 9 Moneyline Volo fort komme opp å hilse på. Om trenden fra i går på Klosterskogen skulle vise seg på Forus idag, velger jeg å nevne  4 On Stride, som har hatt lang pause, men som har kuskeoppgradering fra sist. Og også 5 Diamond Va Bene som av og til kan finne på å gå gode løp.
Rank: 1 - 9 - 3 - 2 - 4 - 5



Det var dagens Forus vurdering og travtips, lykke til






Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar