V5A og V5B Klosterskogen travbane torsdag 4 juni 2015




Det er torsdag og så lenge det er galopp på Øvrevoll så er det ingen V65 kjøring i Norge. Men det er dobbel V5 på Klosterskogen og det hjelper jo på . Men omgangen på Klosterskogen idag er vanskelig, mange åpne løp med ikke så mange superfavoritter.





Gjennomngang av de enkelte V5 løpene på Klosterskogen travbane med travtips og vurderinger.




V5A - 1
Varmblods 2100 meter.Volte. Her har vi med mange gode hester, men den beste gikk et utrolig godt prøveløp på Bjerke 27 mai. 7 Smiley kjørt av for meg helt ukjente Benny Christensen, men i og med han håndterte prøveløpet på så god til med hesten så får vi satse på at han kan få dette til i et normalt løp også. Hesten var helt uslåelig i de to løpene den har hatt med Høitomt i fjor. Den har slått gode Handsome Gent i begge foregående løp. Er den så god som den tegner til så burde den være mulig å banke, og den står også i veldig bra springspor idag. . Men feltet er fullt av ganske bra hester og ikke minst kusker. Høitomten får til hva som helst om dagen og sitter i flyt, derfor må han ikke glemmes i noen løp. I dette bak tømmene på 3 Yentl som har gått helt greie løp i vår uten å akkurat overbevise voldsomt. Men som sagt Høitomt og et greit spor idag. Bak Benny står en hest som jeg har ventet på skal forløse skikkelig i hele vår, 8 Dream Superb, idag med Tengsareid i sulkyen. Den har liksom ikke nådd helt frem i år, men den har dog også vært i harde lag. Jeg synes den er alt for lite spilt i dette løpet i henhold til kapasiteten den har. Den gikk bra til god annen sist på Sørlandet. 4 Savona Va Bene har fungert best på sprint i den senere tid, men den har så bra tider på sprit at den godt kan regnes med idag, den var i et voldsomt lag sist, med muligens alt for gode hester i motstand. Det er også verdt å merke seg Hvilke lag og hvilke spor som 2 New Jersey har vært ute i de siste løpene, der har det vært Sidsel og andre gode hester, den er noe uheldig med sporet idag. Hesten er en av feltets beste og blir min favoritt om Benny roter bort ting med Smiley.
Rank: 7 - 2 - 8 - 3 - 4







V5A - 2
Varmblods 2100 meter auto. Et åpent felt, men Solberg sitter bak en god hest bakerst i feltet. 12 Amazing Star DK har gått to fine løp i Solberg regi etter den kom til Norge, og er nok forbedret til idag. Men også i dette feltet sitter Høitomt der bak en god hest, 5 K.K Alligator har vært langt fremme i alle fem siste, står fint til idag og motstanden er ikke som den har pleid å være, den får veldig fort et favoritt stempel i dette løpet. Slike løp er alltid noe åpne, det er mange hester her som ikke har gått så veldig bra, og som også er tidlig i karrièren, og det gir alltid rom for overraskelser. I så henseende så kan også 7 Ty J T O regnes idag, den har endelig stabilisert seg og har gått noen fine løp i det siste, fortsetter den flotte utviklingen så er den veldig langt fremme idag, selv om den står langt ute bak bilen, så kan den få en fin og grei reise. 1 Mika Stile har ikke hatt den kurven jeg skulle ønske, den burde vært forbedret på alle de løpene den har gått nå, den har stagnert litt, men står tålig greit bak bilen i spor en, men kan fort bli innestengt, og da er løpet kjørt. 3 Bakers Victim, synes jeg gikk bra på Sørlandet etter lengre pause, den kan fort bli å regne med idag med et løp i kroppen.
Rank: 5 - 12 - 3 - 7 - 1




V5A - 3
Varmblods 2100 meter, 3 års løp volte. Her skryter Solberg opp 7 Muscle Field som en banker kandidat, og det kan den godt være i og med den har vist best utvikling i det siste, men altså dette feltet har et par andre gode treåringer også. Blant annet 9 Hez So Perfect, som holdt greit unna på Klosterskogen sist og er flink på volte. Jo mer jeg kikker på dette løpet jo mer sier jeg heldekk, mange gode hester som har hatt fin utvikling og som på en god dag kan dra dette i land. I felet sitter nok en gang Høitomt bak en hest som kan vinne, 8 Divided By Zero har gått fine løp i det siste og med Høitomt i storform, kan det rekke helt frem, den har hatt en fin utvikling. Men kanskje kan vi få en litt overraskende vinner i dette løpet om 1 Cankor får en god start, den gikk en utrolig bra sprint sist på tid, og også i løpet før kom den før mange av hesten i feltet i mål. Følger den utviklingen så blir den en i mål også.
Rank: 1 - 7 - 8 - 9  eller eventuelt alle


V5A - 4 /  V5B - 1
Kaldblods 1700 meter. Et åpent løp hvor jeg tror at det er flere enn den mest strekte som kan vinne. Endelig et løp hvor Høitomt ikke er favoritt eller outsider, jeg tror ikke han klarer å manøvrere 8 Hasse til seier i dette løpet her. Spiller favoritten 5 Friggtor har ikke overbevist meg i det siste, har ikke gått spesielt bra i halvgode lag. Den gikk en bra sprint i mars, men etter det ikke overbevist. Da har jeg egentlig mer tro på 1 % hesten i spor 1 Jerker Vinn, den har heller ikke nådd frem i det seneste, men utviklingen har vært pluss, og sist gikk den greit uplassert mot gode hester. 11 Arnblessen er faktisk en god sprinter. Den gikk bra til tredje på normaldistansen sist, og er ofte langt fremme ved målgang på sprint, den kan fort overraske i dette feltet. 9 Loke Faks kan være kuske oppgradert idag, men har ikke vært helt fornøyd med hvordan Hop har løst endel løp i det siste og han har aldri kjørt den før, kan være en outsider. 6 Steinsvik Iver har ikke vunnet sprinter siden 2013, og om den vinner idag blir jeg overrasket, men feltet er veldig åpent, så på en god dag kan den henge med, den har form.
Rank: 1 - 5 - 11 - 9 - 6 - 8 



V5A - 5 / V5B - 2
Varmblods 1700 meter. Det kan se ut som om ikke 1 El Jaros ikke hadde dagen sist, men det er helt til man ser hva slags hester den var i felt med, den hesten blir farlig idag. Det samme blir Thor Borg og nr 2 No More BR som har fått opp dampen nå i mai, det kan fort bli kjøring i fronten her. Og det kan for eksempel Høitomt og 10 Right On Time dra nytte av, gjennom et smygløp bakfra, den kan få en grei reise og dra til på slutten, den har forbedret seg voldsomt med Høitomt i sulkyen.11 Minnie Madness var ikke heldig på Skogen sist, men har gått svært bra i de to før der. Kan være en outsider, om det blir kjøring foran i feltet. Men løpet er litt åpent og også 3 Terrestial kan henge med på en god dag. Det samme kan 5 Memories Boy gjøre, den slo blant annet El JAros den 30 april, og vant da fra spor 12 på sprint.
Rank: 1 - 10 - 2 - 5 - 3 - 11






V5B - 3
Kaldblods 2100 meter. Auto. Et litt åpent løp med flere gode hester. Den jeg har mest tro på er Høitomt igjen med 3 Wikvinni, den gikk kjempebra i første etter lang pause på ny rekord. Med formkusk i sulkyen kan det være dagen for at den drar dette i land. Er lite spilt i skrivende stund. 2 Horni Friggen har gått på det jevne i det siste, har forbedret seg utover våren, men jeg tror at Wikvinni har forbedret seg enda mer. En hest jeg velger å se opp for er 5 Karstjerna den har hatt en fin utvikling og dro i land seieren fra spor 12 på skogen 14 mai. Står noe bedre til idag . Spille favoritten 6 Lome Frikk er god, den og Midfjeld suste inn til seier sist, men med gode hester i sporene foran tror jeg den skal få en tøff kamp idag. Den er ikke noe banker kandidat slik jeg ser det. De andre hestene i feltet tror jeg ikke har noen sjanse idag.
Rank: 3 - 2 - 6 - 5


V5B - 4
Kaldblods 1700 meter.Auto. Ungdomsløp, lite felt. Her kan det komme en overraskelse. De to beste hestene i feltet på distanser er 2 Alm Kasper og 3 Eskelands Søstra. Begge har gode kusker, og hestene var i samløp på skogen 12 mai, da hadde de byttet spor i utgangspunktet og Alm Kasper trakk da det lengste strået.Men idag tror jeg at jeg gir tre en ørliten fordel. Det kan fort bli skrell om disse to kjører helt amokas mot hverandre foran. Det kan gi åpning for 4 Vesle Gudrun som også er tålig god, og har en god kusk. Men fremfor alt kan det være farlig å undervurdere 1 Sandemon som sitter med god kusk i Espedal og gikk greit mot sterke hester sist. Jeg er ganske sikker på at 2 og 3 gjør opp om dette, men de kan også finne på å kjøre hverandre i stykker på veien, og det kan gi rom for de to andre nevnte.
Rank: 3 - 2 - 1 - 4


V5B - 5
Varmblods 2100 meter. Auto. Egentlig et skikkelig møkka felt, men det er sånn det ser ut to stykker som utmerker seg litt mer enn de andre. 5 Closethegate står såpass bra til idag at den får vinnerbudet, den har gått bra løp i det siste og er en av de beste i feltet akkurat nå. Men også 6 Dirtballer har utviklet seg veldig fint i år, og med Kvasnes i sulkyen så blir den å regne med. Så er det jo også Høitomt med her, hesten han kjører 11 Pompano Reza har hatt en liten pause. Viste gode takter i et par løp i vinter, vanskelig å si hvordan den kommer ut idag, men dette er basert på at Høitomten vinner mye om dagen og kjører halvgode hester veldig bra. Den største skrellen i feltet finnes i nr 10 Utopia Zafirah med Dalen i sulkyen. Den gikk en bra sprint tross uplassert i begynnelsen av april, der den gikk mot meget gode hester og den har kapasitet, kan også har fordel av kuskebytte og vi er tross alt i juni... Og den har havnet i litt sterke lag i det siste, kan absolutt lage bombe i dette løpet.
Rank: 5 - 6 - 10 - 11


Det var dagens tips til Klosterskogen og dobbel V5. Lykke til ... Husk å ta turen innom våre sponsorer som du finner mellom og under løpsvurderingene, de skaffer deg gratis travtips.
Minner også om facebook gruppen til KLINK BANKER der du finner ytterligere tips og diskusjoner om trav. Lik gjerne også Paul's Travtips på samme sosiale medie.






Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar